Terug naar de schoolsite!

dinsdag 24 november 2015

BC.: Sinterklaas en Zwarte Piet", "de mijter van Jules"

Deze week en volgende zijn we volop bezig met het thema: Sinterklaas en Zwarte Piet.
De interesse bij de kinderen is bijzonder groot, vandaar dat we, zonder de kinderen bang te maken, ons volledig inleven in het Sint en Piet verhaal.
De kleuters mogen met spons een pietenmuts stempelen en versieren voor de komst van de Sint.
Ook de verkleedkleren zijn erg in trek bij de kinderen. Maandag hebben we ook vernomen dat de Sint zijn krul van de staf is kwijtgeraakt. Die was bij ons op het dak van het tuinhuis blijven liggen. We gaan dan ook samen zoeken naar een oplossing.De snoepjespieten zijn druk bezig met de zakken van Sinterklaas te vullen.

Vrij knutselen bij meester Broes. Het paard van sinterklaas versieren met kosteloos materiaal.Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek bij de kleuters van juf Corinne.


vlaggen versieren voor Sint en Piet Sinterklaas en Zwarte Piet van juf Corinne op bezoek in onze klas.

Indentificatiespel: de kinderen draaien aan het rad, nemen hetzelfde symbool en vullen de zak van Zwarte Piet.Alle kinderen brachten een stok mee, want de Sint wil een nieuwe staf. 

Alle stokken worden in de groenbak geplant, dan heeft de Sint een ruime keuze.


Sinterklaas wou toch liever een mooie staf, daarom zijn we vandaag begonnen aan een mooie staf voor Sinterklaas i.p.v. een stok. Als verrassing kregen de kinderen letterkoekjes en een Sint van chocolade.


De kinderen scheuren goudsnippers en die kleven we achteraf op de staf.


We werken verder aan een hele mooie staf voor Sinterklaas.
Meester Broes (student Vives), komt meehelpen en spelen in ons klasje.


Meester Broes legt uit, als de Zwarte Pieten binnenkomen is er op de vloer een dak gekleefd. Daar mogen ze proberen op de lopen zonder afvallen en op het eind staan de cadeautjes, daar mogen ze telkens ééntje in de schoorsteen gooien.Meester Broes deed ook het morgen en middag onthaal.


Nu nog even de krul van de staf kleven en klaar is kees.Inkleuren van een zelfgekozen kleurplaat.Vingerschilderen van de H, want dit jaar komt Sinterklaas en zijn Zwarte Piet met de helikopter naar onze school. Bij de landing moet de vliegpiet natuurlijk weten waar hij moet landen.Meester Broes had ook een huis gemaakt, waar de kinderen de juiste vorm moesten passen.Vandaag 3 december was de grote dag voor alle kinderen van de school. Vanmorgen om 9u zou de vliegpiet landen met aan boord Sinterklaas en Zwarte Piet.De grote H wordt op de vloer van de speelplaats gekleefd en vol spanning wachten en luisteren de kinderen of er ergens een helikopter te horen is.

Oei, Sinterklaas en Zwarte Piet zijn toch niet met de helikopter gekomen, maar met de tractor van boer Lode. Hoe zou dat komen? De kinderen worden niet langer in spanning gehouden, de vliegpiet van Sinterklaas is plots ziek geworden vandaar... .


Het belangrijkste is, Sinterklaas en Zwarte Piet zijn er toch en daar hebben de kinderen een jaar op gewacht.

Op stap naar het bewegingsklasje, waar we per graad bij Sinterklaas en Zwarte Piet op bezoek mogen.


Het helpende handje van de dag mag de staf dragen en aan de Sint geven.
Sinterklaas heeft alle namen van de kinderen netjes opgeschreven.


En wat dacht je? ... .Hij had natuurlijk ook cadeautjes mee.
3 kinderen van de klas waren zelfs zo moedig dat ze hun fopspeen aan de Sint gaven.


Na een liedje en versje, was het natuurlijk tijd om de cadeautjes open te maken.


Dank je wel lieve Sinterklaas en Zwarte Piet, tot volgend jaar!