Terug naar de schoolsite!

dinsdag 14 juni 2016

B.C.: "schelpen, zand, water, vakantie", "Jules gaat op schoolreis"

Deze week en volgende gaan we ons verdiepen met ons laatste en nieuwe thema: schelpen, zand, water, vakantie en het verhaal: "Jules gaat op schoolreis" en "Het zandkasteel van Jules".
De kinderen die thuis schelpjes hebben mogen die gerust meebrengen naar de klas. In de klas hebben ze al heel wat kunnen experimenteren met de schelpen bak in de klas.

                                                       

We dachten ook even aan de Rode Duivels die op maandag een wedstrijd moesten spelen tegen Italië, ons supporteren heeft niet zoveel uitgehaald, we duimen voor de wedstrijd op zaterdag!Experimenteren met de schelpen in de klas.


Met de plasticine maken we een zon.

Met zandverf schilderen we een zon op onze vakantie map.
De kleuters zoeken hun eigen symbool en knippen dit uit op de lijn. Achteraf kleven ze die op. Dit is een vrij  kleuterwerkje en niet echt voor de peuters in de klas. Op de lijn knippen hoeven de peuters nog niet te kunnen.


Vanaf vrijdag starten we ook met het vieren van de jarige kleuters, ook van de kinderen die jarig zijn in de grote vakantie. Elke dag wordt er gewerkt rond het thema jarig zijn en met de spullen uit de verjaardagstrolley! De foto's van jullie kleuter kan je terugvinden op de blog jarige kleuters 2015-2016 !


Vorige week zijn we dan begonnen met de "grote schoonmaak", de kinderen mochten tafels, stoelen, speelgoed uit de klas, schoonmaken en ontsmetten.
Bij regenweer kon er natuurlijk ook nog gespeeld worden in de klas!De kinderen maken een lange trein... .
Met deze laatste foto's en met onderstaand gedicht wil ik dan ook afscheid nemen en jullie bedanken voor de fijne medewerking tijdens het schooljaar en de interesse in het schoolgebeuren van jullie kind. Ik bedank ook de kinderen voor een fijn en tof schooljaar.
Aan allen een prettige, deugddoende en zonnige vakantie!
Het gaat jullie goed!
Aan alle kleuters: “Een toffe vakantie en een heel goede start in het nieuwe klasje!”
Aan alle ouders, grootouders, familie : “Dank voor alle leuke reacties en foto’s in het dagboek van Jules! De kinderen konden er uren naar kijken en over praten. Dank voor alles!
Fijne,leuke en veilige vakantiegroeten.
Juf Dorine
Vakantie, hele mooie tijden.
Gaan en staan waar je wilt .
Een tijd boven alles uitgetild .
Lopen door bossen en weiden.

Vakantie, genieten van de natuur.
Zo mooi in het zomer seizoen
Dat zal één ieder goed doen,
op zoek naar het avontuur.

Pauline van Leeuwen